Behoefte aan een nieuwe stap in je carrière? Of voel je je vast zitten in je huidige situatie?

 

Functie

Ik ben van functie naar functie gerold zonder hier bewust mee bezig zijn geweest. Ik wil nu een bewuste volgende stap zetten.

Loyaliteit

Ik werk al jaren voor dezelfde organisatie en durf, uit loyaliteit naar mijn collega’s en werkgever, niet zomaar weg te gaan. En toch....

Reorganisatie

Er is reorganisatie na reorganisatie geweest, ik weet niet meer waar ik aan toe ben, ik heb behoefte aan rust.

Flexibel werken

Het flexibele/hybride werken: ik mis mijn vertrouwde plek en contact met mijn collega’s...

Moeite met kiezen

Ik heb moeite met kiezen, ik vind te veel werkzaamheden leuk en uitdagend. Wat zou bij mij passen?

Bijna met pensioen

Ik ga bijna met pensioen en wil graag een rol die meer past bij mijn ambitie voor de komende jaren.

Meer informatie

Aanpak

Ik start met een gedegen onderzoek zodat ik weet waar je staat en waar je naar toe wilt werken. In veel situaties zet ik de BASc effectiviteitsmeter in omdat je vanuit vier invalshoeken (individu, cultuur, structuur en omgeving) inzicht krijgt waar je staat en wat je te doen hebt om een volgende stap te maken. Het biedt inzicht in wat jij belangrijk vindt in werk, waar je frustraties liggen, hoe jij je leiderschap kunt oppakken vanuit die 4 invalshoeken en binnen welke context jij het beste tot je recht komt. Het kan ook zijn dat ik een drijfverenanalyse inzet omdat die analyse inzicht geeft in wat je motiveert, je energie geeft en wat jij belangrijk vindt in werk (je waarden, normen en opvattingen). Je ontvangt in beide gevallen een uitgebreid persoonlijk rapport waarvan je de uitslag toegelicht krijgt en die ik gebruik als fundament van het traject.

Een loopbaantraject bestaat uit drie onderdelen:

1.      wie ben ik?
2.      wat kan ik?
3.      wat wil ik?

Door middel van een analyse, gesprekken, reflectie en opdrachten krijg je inzicht in bovenstaande. We leggen eerst een goed fundament om van daaruit te te bouwen naar de toekomst. In de fase ‘wat wil ik” mogen de meeste wilde plannen en lang gekoesterde dromen uitgesproken worden die ik graag samen met jou vertaal naar een realistische ambitie die aansluit bij wie je bent, je kwaliteiten,  je ervaring en de markt.

Duur van het traject

Afhankelijk van je loopbaanvraag en wat je in het verleden al ontdekt hebt, zullen 1 of meer onderdelen in het traject meer of minder aandacht krijgen. Als je al verschillende analyses hebt gedaan, onderzoek ik of nadere analyse nog zinvol is. Het traject bestaat gemiddeld uit 6 gesprekken, maar soms kunnen een scan en 3 gesprekken volstaan.

Het resultaat

Je hebt helder voor ogen waar je voor staat, wie je bent en wat je wil! Je bent bewuster geworden van je waarden, je motivatie, je kwaliteiten en dat wat energie geeft!  Je weet welke rol bij je past en binnen welke cultuur en organisatie jij het beste tot je recht komt. Je hebt een helder beeld van je vervolgstap, bent gemotiveerd om deze stap te zetten en kunt zelf aan de slag kunt om die nieuwe rol of baan te vinden.

Meer lezen over mijn werkwijze en wijze van begeleiding? Klik hier