Klopt het werk dat je doet nog wel voor jou? Geeft het nog energie? Of ervaar je zoveel druk dat je je met moeite staande weet te houden?

De omgeving waarin je werkt verandert zo snel dat dit veel vraagt van organisaties, managers en hun medewerkers. Hoe weet jij je staande te houden? Heb je voldoende aanpassingsvermogen als er weet wat nieuws op je afkomt? Kun je blijven staan voor dat wat jij belangrijk vindt als de druk groot is?

Ik zie het als mijn missie om mensen bewuster te maken van hun eigen ‘positie’ in de organisatie en dat te doen waar ze energie van krijgen. Want, het raakt me als mensen niet zichzelf kunnen zijn en/of zich vooral aanpassen aan hun omgeving. Met soms verstrekkende gevolgen zoals een burn-out. Ik gun het iedereen om voor een organisatie te werken waar je je veilig voelt en waar je voldoende autonomie en vertrouwen ervaart om te doen waar je goed in bent.

Als je twijfelt of datgene wat je doet en waar je werkt nog klopt voor jou, wacht dan niet te lang en bel of mail me voor een (vrijblijvend) intakegesprek. Want veel frustraties, stress en zelfs een burn-out zijn te voorkomen door op tijd aan de bel te trekken en je eigen gevoel en signalen hierin serieus te nemen.

 

 

marie-louise-dechesne

Waar loop jij vast?

Steeds meer mensen dreigen in een burn-out terecht te komen omdat de druk op organisaties en daarmee op hun mensen de laatste jaren steeds groter is geworden. De meeste mensen blijven net zo lang doorwerken totdat het echt niet meer gaat. Of denken, het zal mij niet overkomen. Ik stel mijn grenzen goed, dus ik trek het nog wel even. En ik kan nu toch niet opgeven, iedereen om me heen werkt hard…

Maar is dat zo? Wist je dat er verschillende soorten werkdruk zijn? Het meest bekend is dat je persoonlijke druk ervaart, maar je kunt ook druk ervaren vanuit het team (je moeten aanpassen aan de normen en waarden van de groep) of vanuit de organisatie (moeizame bedrijfsvoering of veeleisende stakeholders) of vanuit de maatschappij (digitalisering, globalisering en individualisering).

Ben je benieuwd welke (werk)druk jij ervaart en hoe hoog deze is? Ik werk sinds enige tijd met de BASc® werkdrukmeter. Deze analyse is ontwikkeld door Robert de Muralt. Hij licht het rapport toe en ik begeleid je op basis van de resultaten. Het biedt concrete handvatten om sneller en effectiever met (werk)druk om te gaan. Je ziet weer perspectief en ervaart vertrouwen om er zelf mee aan de slag te gaan. Meer weten? Bel of mail me voor meer informatie.

Welke stap wil jij nemen?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat veel zaken wel lekker lopen, maar dat je een volgende stap wil zetten. Gewoon omdat je je eigen ontwikkeling serieus neemt. En omdat je het gevoel hebt dat er meer te halen is uit werk…

Overweeg je om een volgende stap in je werk te maken omdat je geen energie meer haalt uit je werk of omdat de uitdaging weg is? Of klopt je omgeving niet meer voor jou?
Heb je het nog wel naar je zin bij je werkgever, maar wil je je verder ontwikkelen binnen je huidige functie? Je effectiviteit vergroten of beter leren samenwerken? Of….?

Loopbaan coaching

Als je een nieuwe stap binnen je carrière overweegt

Lees meer

Individuele coaching

Ontwikkeling binnen je huidige functie

Lees meer

Meer weten? Bel of mail me voor een kennismakingsgesprek!