Wie ben ik?

Met wie ga je in zee als je je door mij laat coachen? Ik ben ogegroeid in een ondernemersgezin en studeerde na het vwo en de heao Bedrijfskunde in Groningen. Ik heb dit o.a. aangevuld met een post-hbo voor loopbaanbegeleiding (Saxxion), School voor Coaching, familie- en organisatieopstellingen en non-verbale communicatie.

Na mijn studie ben ik mijn carrière gestart in marketing en sales in de foodsector, onder meer bij Nutricia. Vervolgens heb ik drieënhalf jaar in Johannesburg  gewoond en werkte ik voor een wervings- en selectiebureau gericht op marketing- en saleskandidaten. Terug in Nederland kwam ik via een ander wervings- en selectiebureau (Upgrading), dat zich richtte op dezelfde doelgroep, in aanraking met coaching en talententests. Iets wat ik vervolgens verder uitbouwde bij JS Consultancy, een bureau gericht op de overheid. Via dit bureau kreeg ik na 3 jaar de mogelijkheid om mijn eigen bedrijf: Dechesne Personal Coaching op te zetten. Ik startte in 2005 met loopbaanbegeleiding/outplacement- en coachingsopdrachten van mijn oude werkgever en breidde dat al snel uit met eigen klanten bij overheid, zorg, onderwijs en zakelijke dienstverlening. In 2007 certificeerde ik me om Profile Dynamics drijfverenanalyses af te nemen en startte ik met het begeleiden van teams op basis van dit instrument. In 2016 heb ik een tweede bedrijf opgericht, De Muralt & Dechesne vanuit een behoefte om meer voor organisaties te kunnen betekenen. We begeleiden directies en MT's van organisaties die te maken hebben met moeizame bedrijfsvoering of samenwerking, ontevreden stakeholders, tegenvallende resultaten of een hoog ziekteverzuim.

 Spiegel

Ik vind het belangrijk om me open op te stellen in het contact met mijn cliënten. “Juist door mijn eigen ervaringen te delen, kan ik mensen een spiegel voorhouden. Door te putten uit zaken die ik zelf heb meegemaakt, kan ik theorie versterken met praktijkervaringen. Ik merk dat dit mensen vertrouwen geeft.”

Elk traject is daarbij voor mij een avontuur. “Natuurlijk start ik met een plan van aanpak, maar uiteindelijk is geen enkel traject hetzelfde. Het is een avontuur dat cliënt en coach met elkaar aangaan. Ik stap overal met open vizier en zonder te oordelen in. Daardoor krijgen cliënten de ruimte om zich vrij te ontwikkelen. Dat maakt het contact spannend en onvoorspelbaar. Het is afhankelijk van de cliënt en waar hij op dat moment behoefte aan heeft. Wat wél altijd zeker is, is dat we gaan voor resultaat. Maar de cliënt is leidend in de manier waarop we dat bereiken. Ik reik enkel de instrumenten en ideeën aan. En ik bied natuurlijk de ruimte te leren en experimenteren op een manier die bij de cliënt past.”