Wie ben ik?

Met wie ga je in zee als je je door mij laat coachen? Ik ben ogegroeid in een ondernemersgezin en studeerde na het vwo en de heao Bedrijfskunde in Groningen. Ik heb dit o.a. aangevuld met een post-hbo voor loopbaanbegeleiding (Saxxion), School voor Coaching, familie- en organisatieopstellingen en non-verbale communicatie.

Na mijn studie ben ik mijn carrière gestart in marketing en sales in de foodsector, onder meer bij Nutricia. Vervolgens heb ik drieënhalf jaar in Johannesburg  gewoond en werkte ik voor een wervings- en selectiebureau gericht op marketing- en saleskandidaten. Terug in Nederland kwam ik via een ander wervings- en selectiebureau (Upgrading), dat zich richtte op dezelfde doelgroep, in aanraking met coaching en talententests. Iets wat ik vervolgens verder uitbouwde bij JS Consultancy, een bureau gericht op de overheid. Bij dit bureau heb ik veel ervaring op gedaan op het gebied van outplacement en heb ik na 3 jaar de kans gegrepen om mijn eigen bedrijf: Dechesne Personal Coaching op te zetten. Ik heb vanaf vele loopbaanbegeleiding/outplacement- en coachingsopdrachten uitgevoerd, vooral binnen de overheid, zorg, onderwijs en zakelijke dienstverlening. In 2007 certificeerde ik me om Profile Dynamics drijfverenanalyses af te nemen en startte ik met het begeleiden van teams op basis van dit instrument. In 2016 heb ik een tweede bedrijf opgericht, De Muralt & Dechesne vanuit een behoefte om meer voor organisaties te kunnen betekenen en mijn bedrijfskundige kennis in te zetten. We begeleiden directies en MT's van organisaties die te maken hebben met moeizame bedrijfsvoering of samenwerking, ontevreden stakeholders, tegenvallende resultaten of een hoog ziekteverzuim. Vaak gaat het om hardnekkige organisatieproblemen.

 Wat vind ik belangrijk?

Al sinds 2005 ben ik loopbaancoach en het vak en de mensen die op mijn pad komen blijven me fascineren. Het geeft me energie als je weer met nieuwe inzichten de deur uitgaat en weer het vertrouwen voelt om die stappen te zetten die jij wilt zetten. Of dat je tot inzicht komt dat het tijd is om juist te vertragen om nog bewuster te worden van waar je goed in bent en wat je niet meer wil. Elk traject is daarbij voor mij een avontuur. Natuurlijk start ik met een plan van aanpak, maar uiteindelijk is geen enkel traject hetzelfde. Ik ga hierbij niet alleen de diepte in om uit te zoeken wie je bent en waar je voor staat. Maar ik vind het ook elke keer weer een uitdaging om samen te onderzoeken wat wel mogelijk is en hoe je meer focus kunt aanbrengen op dat wat je wil.

Ik stap elk traject met een open vizier in en zonder te oordelen waardoor jij de ruimte en het vertrouwen krijgt om te experimenteren en te ontwikkelen. Ik vind het belangrijk om open te staan voor verschillende perspectieven, de waarheid bestaat in mijn ogen niet. Ik geloof ook in de kracht van samenwerking en stimuleer je graag om de wijsheid van anderen te gebruiken.

Uit ervaring weet ik dat hoe meer je weet waar je voor staat, hoe gemakkelijker het is om je positie in te nemen en je grenzen te stellen. Deze ervaring deel ik graag met je. Net als mijn ervaring met het innemen van je positie in een omgeving waarbij je flinke druk ervaart. Dan gaan er allerlei overlevingsmechanismen aan. Hoe kun je hierin bewustere keuzes maken?